23.10.14

Garstyčios


Ar jūs dar nesušalot?! Nesuprantu, kas pasidarė su oru, bet vakar jis, galima sakyti, pasikeitė per pusdienį. Ryte dar galėjau vaikščioti be pirštinių, o jau antroje dienos pusėje išėjus į lauką, man buvo lengvai priminta, kas yra žiema. Ir iš tikrųjų, dar nespėjau priprasti prie nulį siekiančios temperatūros,  ką jau dar kabėti apie kiaurai košiantį vėją, prieš kurį jokie paltai nepadeda.
Tiesa, ši fotosesija būtent dėl šalčio ir buvo turbūt pati ekstremaliausia. Iš visų jėgų stengiausi prieš objektyvą nesuledyti, tačiau nežinau, kaip man tai pavyko... Vertinkite jūs :)


Šį kartą pagrindinis aprangos akcentas - garstyčių spalvos šalikas. Jis be galo šiltas, toks, į kurį gali įsisupti iki pat ausų ir palikti kyšoti tik akis, arba, esant šiltesniam orui, tiesiog užsimesti ant pečių ir nešioti kaip puikų spalvingą aksesuarą.
 

Garstyčių spalva šį rudenį taip pat viena dažniausiai pasitaikančių madų žurnaluose, bei ant podiumo.  Tiesa sakant, kad ir kokios bebūtų tendencijos, metai iš metų man ji asocijuojasi su rudeniu ir aš tiesiog negaliu jai atsispirti. Sako, lietuviai kažko bijosi dėvėti geltoną spalvą. Šiuo atveju garstyčiu geltonumo rūbai atrodo šiek tiek subtiliau ir lengviau pritaikomi, tai gali būti viskas nuo medaus, aukso iki prigesintų oranžinių atspalvių.


Viename įraše jau minėjau metalines detales ir sagtis. Ką gi, jos dar niekur nedingo - nešiokite ir džiaukitės jomis puoštais rūbais, aksesuarais, bei avalyne.


Akiniai - Givenchy
Paltas - Soaked In Luxury
Šalikas - Zara
Rankinė - Michael Kors
Bateliai - Scalini

(nuotraukos PelėdaPhotography)

Iki greito,
Morta

21.10.14

Žaliavalgiški datulių saldainiai


Šį savaitgalį mano namai kvepėjo saldumynais. Ir tikrai ne bet kokiais. Pastarieji gaminti pagal specialų receptą, ir nors pavadinimas skamba tikrai įmantriai, jie vieni lengviausių ir skaniausių man žinomų desertų, kokie tiktai gali būti.

Žaliavalgystė – tai toks mitybos būdas, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas (arba kitaip - "raw") maistas. Produktai vartojami tik natūraliu pavidalu – nei verdami, nei kepami, tad žaliavalgiai atsisako mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų ir t.t. Skamba gal ir šiurpiai, tačiau neabejotinai nustebtumėt sužinoję, o dar labiau - paragavę, kokią patiekalų ir skonių įvairovę galima išgauti gaminant vien tik raw būdu.

Asmeniškai nesu žaliavalgė, tačiau be galo mėgstu kartais paeksperimentuoti ir pasmaguriauti šiuo maistu. O ypatingai desertais, kurie ne tik kad yra nekepti, bet ir neturi miltų, cukraus, kiaušinių ir kitų priedų, tad valgyti ir gražėti galima į valias :)

 
Jums reikės:
 
  • 1 Puodelio džiovintų datulių be kauliukų
  • 1 puodelio riešutų (gali būti migdolai, lazdyno arba graikiniai)
  • Sezamo sėklų arba kokoso drožlių apvoliojimui 
  • Elektrinio smulkinuvo
Gaminimas:
 
Pirmiausia išmirkykite riešutus. Tai nebūtina sąlyga, tačiau jei norite šimtu procentu žaliavalgiško paruošimo pagal visas "taisykles", nepraleiskite šio žingsnio. Jis reikalingas tam, kad atsiskleistų visos naudingosios riešutų savybės. Apmerkite riešutus vandenyje ir palaikykite keletą valandų. Geriausia juos apmerkti iš vakaro ir palikti nakčiai, jeigu nenorite laukti. Tada nusausinkite popierinėmis servetėlėmis.
Sudėkite riešutus į smulkintuvę ir malkite iki kol jie virs smulkiomis kruopelėmis. Malant ilgesnį laiką masė gali prarasti birumą, kadangi ims skirtis riešutų aliejai.
 

Ant viršaus sukratykite datules ir vel gerai sumalkite. Jeigu jūsų smulkintuvas mažesnis, arba jo galingumas menkas, geriau padalinkite porciją į kelias dalis ir malkite po truputį, kad neapkrautumėte aparato. Iš patirties sakau... Žinojau, kad esu beviltiška virtuvėje, tačiau kad galiu paleisti savo smulkintuvą dūmais, tikrai nesitikėjau. Pasirodo, ir jie prieš riešutus ne visagaliai :)


Malkite iki kol ingredientai visiškai susimulkins ir susimaišys į vientisą lipnią masę. Tada iškrėskite ją į dubenėlį, dėkite po du arbatinius šaukštelius į delną ir pradėkite pirštais formuoti rutuliukus.


Tada galite papuošti juos apvoliodamos sezamo sėklose, kokosų drožlėse ar smulkintuose riešutuose.
Saldainius galite valgyti iš karto, o likusius kitai dienai įdėkite į šaldytuvą - stingdami jie darosi dar skanesni.


Geros likusios savaitės,
Morta

13.10.14

Animal print

"As far as I'm concerned, leopard is a neutral"
- Jenna Lyons
 
 Kuo toliau, tuo labiau pradedu džiaugtis, kad nebeturiu mėgstamiausio metų laiko. Visi jie ėmė savotiškai išsiskirti savo privalumais ir tapo laukiami, nepaisant šalto oro ar užimtų darbo savaičių. Ruduo vienas iš tų, kuriuos atradau visai naujai, ir netikėtai pamėgau. Anksčiau vaikiškai asocijavęsis su nelaukiamų naujų mokslo metų pradžia, dabar jis man atrodo daugiau nei gražus ir spalvingas sezonas. Laikas gerti karštą arbatą, laikas nešioti paltus ir susisiausti į minkštus spalvotus šalikus, laikas rinkti kaštonus, laikas dažniau pasikviesti draugus į namus ir pavakaroti prie gero filmo.
Tiesa, laikas ir daugiau gaminti, ypač, kai artėja Helovino šventė, nors Lietuvoje ir mažai švenčiama, tačiau be moliūgo vis vien bemaž neįsivaizduojama. Taigi, galbūt greitu metu parodysiu jums, kaip pasigaminti vieną ar kitą saldumyną iš šios stebuklingos daržovės, tad, jei ir jūs norėtumėt pamatyti tokio tipo įrašą, duokite žinoti komentaruose :)
 


Šiandien nusprendžiau su jumis pasidalinti vienu iš savo pamėgtų derinių, tad tikiuosi, rasite įkvėpimo ir sau. Šiltas, jaukus ir patogus, tačiau su šiokiu tokiu "cinkeliu", šiuo atveju tai - leopardo raštas. Nors šį kart mano aprangoje matosi vos keli jo motyvai, norėčiau paskirti įrašą būtent didesniam pasigilinimui į animal print nešiojimo subtilybes.

Anksčiau leopardo kailis asocijavosi su senuoju Holivudu. Šiandien jis - beveik sportiškas ir netgi labai modernus. Mokant kaip, jį galima derinti tiek prie puošnios, tiek ir prie kasdienės aprangos, pasirinkti pagrindiniu raštu ar tik kaip akcentą, tačiau seną mitą, jog gyvūnų raštai yra vulgaru arba neskoninga pats laikas paneigti.

Šį rudenį pataikysite savo aprangą papildydamos taip vadinamais "animal print'ais" nuo leopardo taškiukų iki juodai balto zebro ar gyvatės odos.

Paltas - Soaked In Luxury
Suknelė (taip, tai suknelė, nusimetus megztuką galima eiti į vakarėlį :) ) - Bershka
Megztinis - Bershka
Bateliai - Scalini
Rankinė - Michael Kors
Apyrankė - Lovein

Gyvūnų raštų derinimo "Do's & Don'ts"

1) Jei pasirinkote gyvūnų raštais margintą pagrindinį drabužį (kaip pvz. paltą, suknelė, sijoną, ar palaidinę) likusią aprangą palikite minimalistinę ir vienspalvę.

2) Jei esate ekstravagantiškos sielos žmogus, galite laukinius raštus derinti su ryškia spalva, pvz vaiskiai smaragdine ar raudona, tačiau tuo atveju didžiausią efektą pasiektumėt ta viena pasirinkta spalva apsirengusios nuo galvos iki kojų.

3) Mėgstančioms derinti iki smulkmenų, prie neutralios aprangos galite rinktis tokiais pat raštais margintus rankinę ir batelius, arba šaliką, kepurę.

4) Jeigu dėvėdamos raštais margintus drabužius vis dar jaučiatės nejaukiai, galite pradėti nuo aksesuarų. Išlaikysite delikatų stilių, tačiau vis vien trauksite akį
5) Jokiu būdu nemaišykite skirtingų animal prints'ų tarpusavyje! Rizikuojate atrodyti labiau panaši į cirko artistę :)
 ***
Ką gi, tai turbūt būtų pagrindinės taisyklės, norint atrodyti išskirtinai ir skoningai, puošiantis gyvūnų raštais . Tikiuosi, įrašas jums patiko ir lauksite ateinančių.
Šiam kartui tiek, gražios savaitės.
Morta

(nuotraukos - PelėdaPhotography)

6.10.14

Rudens koloritas

 
 
 Ruduo tuo ir ypatingas, kad, nors daugelio taip nemėgstamas, jis vis vien atneša į mūsų gyvenimus visą paletę naujų širdžiai mielų spalvų. Nuostabus tas gamtos virsmas, kai medžiai pamažu nusidažo raudonai, o po kojomis ima čežėti varinės nukritusių lapų šūsnys. Viskas tampa ryškiau, sodriau, tarsi kažkaip magiškiau.
Toks gamtos koloritas įkvepia kai tą pakeisti ir mūsų kosmetinėse. Spalvų, spalvų, daugiau spalvų ir tekstūrų - tai pagrindinis šūkis šį sezoną.
 

(Iš kairės į dešinę) ARTDECO putlinamasis lūpų blizgis su kolagenu. Kad ir kaip kartais norisi ryškumo, nude tipo atspalviai mus lydi visur ir visada. Ypač gerai jie tinka prie labiau padažytų akių, siekiant išlaikyti balansą.
Kitas ARTDECO gaminys dešiniau taip pat universalios nude spalvos, tačiau kiek šiltesnio, persikinio tono, tobulas saulėtoms bobų vasaros dienoms :)
Toliau, UogaUoga raudonai rusvas blizgis su švelniu blizgučiu, be kita ko dar ir tikrai maloniai kvepiantis uogomis. Labai tinka šviesios odos savininkėms ir man tiesiog primena krentančius kaštonus.


Lengviausias ir delikačiausias būdas praturtinti savo įvaizdi spalvomis - nagų lakai. Juos lengva keisti, tačiau nebūtina derinti prie dienos aprangos kolorito, tad galima laisvai eksperimentuoti. Pagrindinė rudens paletė - viskas nuo burgundiško vyno iki kraujo raudonumo, tamsiai mėlynos ir žemės atspalvių. Taip pat galima atsigręžti į tekstūras ir išmėginti matinius, velvetinius, stambių blizgučių ar sugar mat lakus.
(iš kairės į dešinę) ARTDECO; Isabelle Dupont; Manhattan; Gabriella Salvete. (apačioje) Orly.


Nevertėtų pamiršti ir šešėlių. Jie gali būti įvairaus ryškumo rudi, kartais net derinami su tokios pat spalvos kakaviniais lūpų dažais, tarsi iš devinto dešimtmečio. Niekur nesitraukia metalo atspalviai ir spalvoti pravedimai, kuriuos, tiesa, galima susikurti ne tik atitinkamais laineriais, bet ir tais pačiais sodriais pigmentuotais šešėliais. Tiesa, ruduo toks metas, kai galima nebijoti bandyti drauge derinti ryškias akis ir ryškias lūpas, tik tuo atveju geriau odą palikti kuo natūralesnę, kad neatrodytumėt tarsi perspaudusios.




Jau šiek tiek nubalusiems veidams labiau tinka ne bronzantas, o švelniai skruostus rausvinantys ir natūralų odos toną pabrėžiantys skaistalai. Viena mėgstamiausiu mano spalvų - ARTDECO kreminis ružas lūpoms ir skruostams. Šiltas persikinis atspalvis sušvelnina bruožus ir suteikia veidui gyvybės (net jeigu tai ir dar vienas šaltas pirmadienio rytas :) ).




***

Taigi, šiam kartui viskas. Svarbiausia, nebijokite išreikšti savęs ir iš toli šviesti net pilkiausią rudens dieną!


Iki greito,
Morta