1.4.14

Pasidaryk pati: Chalvos pyragas iš trijų ingredientų

 Galbūt šiek tiek nesąžininga publikuoti burnoje tirpstančio pyrago receptą tokiu metu. Turiu galvoje - juk pavasaris, metas, kai visos pasižada gyventi sveikiau, rytais bėgioti krosą, daryti mankštą, atsisakyti užkandžiavimo, o ypač - saldumynų. Vos pralindus pirmiesiems spinduliams kiekvienos merginos galvoje pasileidžia tiksintis laikmatis -  iki trumpų sijonų ir maudymosi kostiumėlių sezono liko tik (aaaaaa!!!) du mėnesiai ir trys dienos; mėnuo, dvi savaitės ir penkios dienos... " O į nuo telefono ekrano besišypsantį Victoria's Secret modelį kaip nepanašėjama, taip nepanašėjama :)))
         Ką gi, nors aš irgi už sveiką mitybą ir visa kita, siūlau nors trumpam atsipūsti ir pasimėgauti šiltėjančiomis dienomis su puodeliu kavos ir gabalėliu pačios gaminto pyrago. Ir net jeigu jūs, kaip ir aš, visiškai beviltiška virtuvėje, tokį pasigaminsite be didesnių vargų. Visa paslaptis tame, kad gaminant pagal šį receptą apsieisite be kiaušinių, miltų, cukraus, tešlos minkymo, kepimo ir t.t., o rezultatas gausis pasakiškas. Susigundėt? Tada skaitykit toliau :)
 
 
 Jums reikės:
 
  • 2 su puse pakelio sausainių "Gaidelis"
  • 300 g. saulėgrąžų chalvos
  • 200 ml. grietinėlės
 
Eiga:
 
  • Į dubenėlį sudėkite 1/3 savo turimos chalvos ir sutrinkite ją šakute. Užpilkite grietinėlės tiek, kad pamaišius masė pasidarytų tąsi. Taip pamažu maišydami, sudėkite visą chalvą ir supilkite grietinėlę. Prisiminkit - svarbiausia neskubėti, kad eigoje pakoreguoti proporcijas, stebint gaunamos masės skystumą ar tirštumą, būtų lengviau. Taip pat nepamirškite palikti šiek tiek grietinėlės kitam žingsniui - sausainių mirkymui!


Gerai išmaišykite chalvą ir grietinėlę, kol gausite vientisą, tešlos skystumo masę. Svarbiausia pasistengti, kad neliktų didelių chalvos gumulėlių.

***
 
  • Tam, kad sausainiai taptu minkštesni ir geriau suliptų, prieš pertepant chalvos mase pamirkykite juos likusioje grietinėlėje, kol truputį įsigers. Šį žingsnį galite praleisti, tačiau tuomet pyragas gausis sausesnis ir trapesnis.
***

  •  Indo, į kurį pasirinksite dėti savo pyragą, forma nėra labai svarbi. Turiu galvoje, jo kraštai gali būti ir žemi, o kampai apvalūs, jeigu norite, galit tam naudoti netgi didelę plokščią lėkštę, kadangi taisyklingo stačiakampio forma susiformuos savaime, vieną prie kito dedant sausainius.
***
 
  • Išsirinkę norimą indą, pradėkite vieną prie kito dėlioti sausainius. Kaip matot, aš, norėdama išnaudoti visa savo formos ilgį, kraštinius sausainius padalinau per pusę, kad tilptų.
***
 
  • Medine mentele paimkite dalį chalvos masės ir tolygiai paskirstykite ją ant visų sausainių. Pirmą sluoksnį daryti visada būna sunkiausia, kadangi sausainiai dar nėra sukibę vienas su kitu ir lengvai važinėjasi, todėl pasistenkite būti atsargesnės.
***
 
  • Ant užteptos chalvos dėkite dar vieną sluoksnį sausainių, ir tokį veiksmą kartokite 3 kartus.
  • Kai mūsų pyragas bus perteptas, įdėkite jį į šaldytuvą, kad sustingtų, ir kitą dieną galėsite mėgautis pasaldinta kavos pertraukėle. Tačiau jei norite procesą paspartinti - rinkitės šaldiklį. Tokiu būdu pyragas bus paruoštas vos per porą valandų.
 
***
 
Ir voila! Šitoks pyragas, kai nežmoniškai norisi kažko saldaus , kartais gali tapti tikru aštuntu pasaulio stebuklu :))) Smagaus gaminimo ir ragavimo, iki greito!
 
Mėta
 

6 comments:

  1. Vau, kaip paprasta ir atrodo labai skaniai! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iš tiesų, paprastesnio pyrago man kol kas dar neteko gaminti :) Beje, jei kada išbandysi receptą, būtinai laukiu atsiliepimų ( iš tavo blogo galima spręsti, kad esi tikra tokių skanumynų gurmanė) :)))

      Delete
  2. Nustebino mane šio recepto paprastumas! O ir ingredientai leidžia numanyti, kad rezultatas labai skanus... Būtinai pabandysiu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neįsitikinsite, kol pati neparagausite!:) Tiesa, klausimas visoms skaitytojoms - jeigu pas mus jau atsirado keletas virtuvėje pasisukioti mėgstančių merginų, galbūt norėtumėte, kad sveikų/greitų/neįprastų receptų mūsų bloge būtų daugiau? Duokite žinoti :)))

      Delete
  3. Kokio riebumo grietinele dedate??;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naudojau "Dvaro" grietinėlę 35% rieb. :)

      Delete